Belang van goede teksten op je website

Belang van goede teksten op je website

7 oktober 2018 Geen categorie 0

Wat is een website zonder tekst? Niets. Wat is een website met veel tekst? Overspoel je bezoekers niet met een dump van informatie in de vorm van tekst. Dat is niet gebruiksvriendelijk.

Stelregel: heeft je site een zoekfunctie nodig? Dan heb je teveel tekst.

Om nog maar te zwijgen van de slecht geschreven teksten. Of zelfs taal- of typefouten. Om professioneel over te komen vind ik dat dit als een van de eerste dingen op orde moet zijn.

Niet iedereen is goed in het schrijven van teksten. Dan komt daarbij ook nog dat je tekst enigszins commercieel en pakkend moet zijn. Het moet het doel van je website versterken. Wat wil je dat mensen op je site kunnen zien en lezen. Je wilt ze informeren of activeren om iets te doen. Je teksten moeten daarbij aansluiten. Positief, actief en fris spreekt mij persoonlijk het meest aan.

Dat je tekst moet aansluiten bij de doelgroep spreekt voor zich. Dat begint al bij de keuze van U of je/jij. In 9 van de 10 gevallen kies ik altijd voor je/jij. Meer van deze tijd en persoonlijker dan het formele U. Blijf bij jezelf. Schrijf wat bij je past en wat ook in je andere uitingen en huisstijl terugkomt. Don’t fake it.